utorok 16. júna 2015

Od chemie k Prirodnej domacej kozmetike PS: Zvladne to kazdy :)

Pred vyse 2 rokmi som pocas tehotenstva zacala mat ten pocit, ze to doma musime zmenit a zacala krok po kroku...Zbavit sa vsetkej tej zbytocnej chemie a hoci mi vtedy ani len nenapadlo, ze jedneho dna budem mat skutocne ''cisty'' dom od chemie, podarilo sa!



Cistiace prostriedky, praci gel a domacu drogeriu vsetko to dnes vyrabam doma a s radostou! 
Mam z toho velmi velku radost nielen preto, ze clovek na seba prestane patlat vsetku tu hnusnu chemiu, hlavne na dieta, ale taktiez mi vadilo a neuvedomovala som si, ze takmer kazdy jeden krem ktory som kedy kupila bol testovany na zvieratach. A priatelia, nie su to len mysi a potkany, su to hlavne psy, macky a kraliky.. a my mame doma psika  z utulku, macku  z ulice a kralika z domaceho chovu. Proste som sa citila previnilo, ze kupou takych produktov podporujem testovanie na nevinnych.

                            *****  A este vacsia radost je, ze takto nepodporujem korporacie! ***** 
Za nasimi dennymi rozhodnutiami je omnoho viac ako si uvedomujeme..je pekne ze spolocnosti ako Avon a ine podporuju boj proti rakovine, tak preco potom v ich vyrobkoch pouzivaju rakovinotvorne zlozky. Dava vam to zmysel? Mne nie... 
Keby to mysleli vazne, keby skutocne bojovali za zmenu, zmenili by hlavne svoje zlozenie kozmetiky a to sa tyka masivnej vacsiny znaciek.
         ***
Mozeme zmenit svet, ale kazdy musi zacat od seba. Kazdy maly krocik sa pocita a je uzasna zmena. Mne bola inspiraciou moja rodina, prichod noveho potomka, laska k zvieratam a prirode. 
Najdite si svoju motivaciu a hura do toho!! Zvladne to uplne kazdy, nie je to o dare ale o vedomostiach, clovek sa uci cely zivot. 

Budem sa s Vami delit o dake tie recepty ako vyrobit domacu kozmetiku kusok po kusku, doporucim Vam webky kde mozete najst navody a rovno aj nakupit ingrediencie. Nevahajte sa podelit o Vase vlastne zazitky pri tvorbe, recepty ci vychytavky a snad aj pribeh preco ste sa aj vy rozhodli zmenit to u Vas doma :) 
Vasa milovnicka nasej Zeme

3 komentáre:

  1. Až teď jsem měla chvilku pořádně se rozkoukat na tvém blogu:-) Naše začátky s výrobou domácí kosmetiky a drogerie jsou přibližně stejné, já začala vyrábět v těhotenství, kdy na to byl čas pročítat blogy o DIY kosmetice a tak vůbec...je pravda, že nakonec jsem teď skončila asi u dvou blogů plus teď tvůj, ze kterých čerpám recepty, protože nejsou složité na ingredience a navíc co jsem zkoušela pár receptů s emulgátorama, tak vždycky to byla katastrofa co se trvanlivosti týče..se mi to dycky hned zkazilo:-( tak jsem zůstala u výroby z olejů a másel:-) takže piš a publikuj dál, těším se na další články:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skvelé ďakujem a mám radosť. A konzervovala si tie krémy s emulgátorama? Keď je tam vodná zložka vždy treba dať silnejší konzervat, pretože bakterie sa v tom množia rýchlosťou svetla. Inak by to malo vydržať aj bez konzervantu v chladničke ale krátku chvíľu, pár týždňov.

      Osobne mám zlé skúsenosti s konzervantom GSE-z grepových jáder, je veľmi slabý a krém s emulgátorom neochráni, takže používam Cosgard, ktorý je tak viac menej jediný stále v rámci Bio a Eko kozmetiky prijateľný, má certifikáty a je dosť používaný. No a inak treba všetko dezinfikovať pred prácou aj ruky a pracovné pomôcky či plochu.

      S emulgátorama budú recepty zhruba od septembra taky, tak to potom určite ešte vyskúšaj :D

      Odstrániť
  2. Jj konzervovala též mám cosgard,ale prostě asi malo dukladna dezinfekce, ale už jsem debatovala s jednou blogerkou a říkala ze to je někdy Sazka do loterie a chce to zkoušet a řádně a pečlivě vše dezinfikovat...takze určité něco vyzkousim

    OdpovedaťOdstrániť