streda 12. augusta 2015

Nohavice z recyklácie mojich šiat



Super jednoduchý návod ako ušiť dieťaťu "nakakávačky" 


Musím redukovať veci, ktoré budeme sebou brať do Čiech a tak došla rada aj na moje milované šatôčky, ktoré som kúpila v USA, avšak rýchlo som z nich vyrástla...keď budem diplomatická, cha!


Odstrihla som vršok šiat a ostal mi čisto spodok, krásny kus látky na pracovanie



Vzala som nohavice ktoré malému aktuálne skvele sedia a obkreslila ich na látku. Dávame pozor aby sme si spravili dostatok priestoru na zašitie bokov a dala som ich celkovo kus širšie a to preto, že látka nie je vôbec flexi. Takže kým sa tepláčky ktoré som použila ako vzor v pohode naťahujú, pri týchto nohaviciach treba myslieť na materiál s ktorým pracujeme a trošku tomu uspôsobiť strih.


Vystrihnuté kusy -  predok ako jeden celok, zadok som rozdelila na dve polky.
Všetky časti pekne prišijeme, nemám overlock ZATIAĽ, takže som využila steh cik cak s takou čiaročkou, zatiaľ sa mi veľmi dobre overil, drží, je pevný.


Vždy mám strach, či mu budú dosť dobré na dĺžku a šírku a tak pridávam extra cm, hoci všetko meriam...tak som mu dala do pásu extra kus látky a cez tunel natiahla gumu.
A bolo hotovo.


Doooosť jednoduché, však!








Na šťastie Duracelke sa nohavice páčili a sám mi pózoval!!! 
Wau, tak to už je niečo.

Ak máte vy svoje vychytávky či obľúbené šortkaty (shortcut) čiže dáke zjednodušáky na výrobu detského oblečenia, neváhajte mi napísať. budem rada.

Tak zatím milé krajčíročky



6 komentárov:

  1. Super kalhoty taky se chci pustit do siti, ale asi radeji zacnu s necim jednodussim :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj Anna, skveléé každá nová tvorilka je výýtanáá :)
    Na začiatok je jednoduché a velmi milé ak máš napríklad deti či pre známych,šitie girlandy do testkého pokojíčku
    http://gahmgahm.blogspot.pt/2015/06/girlanda-ako-na-jej-vyrobu-s.html

    Alebo indiánske čelenky
    http://gahmgahm.blogspot.pt/2015/07/indianske-celenky.html

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dobrý den. Super nápad. Chtěla bych to také vyzkoušet... Mohu se zeptat ten zadní i přední díl jsou stejně vysoké? Někde v diskuzi jsem teď četla, že zadní díl by měl být vyšší.... Ty Vaše vypadají, že sedí.... Díky. JK

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj. Ako pises, zadny diel by mal byt vyssi aby to dobre sadlo v sede. Ja som ich robila stejne, pretoze su to "nakakavacky" takze ma aj predok o nieco dlhsi ten sed, nema to presne vypasovane do rozkroku. Dobre sa mu v tom takto beha, on sa furt na zem krci obzerat mravce a dobre mu sedia. Mam tiez radsej ked je ten pas vyssie aby mu netrcal holy chrbatik vzdy ked sa zohne.

      Odstrániť
    2. nie je vobec za co. drzim palce :)

      Odstrániť