nedeľa 23. augusta 2015

Recy - Ako krabici vdýchnuť druhý život



Ostali vám doma použité krabice a vy neviete čo s nimi? No hlavne ich nevyhadzujte, majú nespočet vela využití. Dnes tutorial na výrobu dekoratívnej krabice pre útulný domov a pár rád, čo všetko sa dá s nimi robiť.
Veď my predsa milujeme Recy veci, no nie?



Ak vám ostala krabica, ktorá nie je úplne cimpr campr zničená z nešetrnej prepravy, určite ju môžete doma ešte využiť. Najčastejšie ich použijem na odoslanie ďalších zásielok, a že nie sú zrovna v tej velikosti čo potrebujem? Nevadí, orežem, olepím a je hotovo! Možno sú z vonkajšej strany špinavé a nechcete aby to došlo v takom stave doručovateľovi...stačí krabicu očistiť od lepiacich pások, prevrátiť ju vnútornou stranou von, a tú špinavú vnútornú stranu vytuniť napr. bublinkovou fóliou, baliacim papierom, penovými guličkami atd... aby bolo zboží chránené pred ušmudlaním. 

Ak máte doma krabíc skutočne dostatok, dá sa z nich postaviť prekážková dráha pre deti, pre autíčka, krabice môžete maľovať, oblepiť a vedeli ste, že sú firmy, ktoré vám zbytočné krabice či papiere radi odvezú - pozrite sa napríklad na Odvoz papíru


Máte vy svoje Eko využitia pre kartónové krabice? Určite mi napíšte a inšpirujme sa vzájomne.
A teraz už spomínaný tutorial ako využiť kartónovú krabicu ako úložný priestor v domácnosti

Budeme potrebovať
Kartónovú krabicu
Dekoračný papier
Lepidlo
Nožnice alebo vyrezávací nôž
Drobné dekorácie


Krabicu si orežeme podľa potreby


Očistíme od zbytočných pások a nálepiek


Tým pádom sa nám spodok krabice bude otvárať, aby sme tomu zabránili zalepíme ho..Môžete použiť silné lepidlo alebo Silikonovú pištolku
Pritlačíme a chvíľu držíme. Na vrch už len položíme alebo prilepíme dekoračný papier


Vyberieme si papiere s ktorými budeme pracovať, pomeriame steny krabice, vystrihneme papier a jednoducho prilepíme. Na tejto krabici som použila tenký papier, ľahko ohybný a držiaci tvar - stačilo tuhé lepidlo v tyčinke. Papier na krabici držal a nevykrúcal sa.




Pri druhej krabici som už použila tvrdší, hrubší papier a tu lepidlo v tube nestačilo, papier vôbec nedržal, použila som teda rýchloschnúce silné lepidlo tekuté. Po priložení papiera som krabicu otočila dekoračným papierom o podložku a z vnútornej (čistej) strany rukou šúchala po kartóne aby sa lepidlo dobre rozdelilo po ploche, nevznikli tak nerovné bubliny či "guče". Ak vám ostane prebytok papiera takto trčať, nevadí, počkajte kým papier ku kartónu prilnie a potom prebytok jednoducho odrežeme alebo odstrihneme.

 

Krabica je oblepená a hotová. Ak chcete, môžete si ju obohatiť o drobné dekorácie a tu sa medze nekladú. Môžete použiť krajky, stuhy, nálepky, dekorácie z peny, gombíky, nite, vytlačiť si nadpisy, názvy - obstrihať a prilepiť...









Tak čo poviete, dobré? Na to, že mala krabica letieť do koša, to celkom ujde. 
Môžete ich využiť na hračky, plienky,  kozmetiku, kancelárske potreby, drobná bižutéria, šperkovnička, jednoducho ako úložný priestor čohokoľvek. 
Pozor, ak by ste ich uložili na vlhké miesto ako napríklad kúpeľňa, papier sa môže časom od vlhka odliepať.

Dúfam, že ste si fotonávod užili, zdielajte, komentujte a hlavne recyklujte
Neváhajte my poslať vaše nápady na recyklácie, budem sa veľmi tešiť

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára