štvrtok 22. októbra 2015

Hugo slavil narozky!



Tak konečne...už nemusím len žalostne preklikávať z internetu od Atlantického oceána, ale dnes sme si s Duracelkou odskočili na návštevu nami dlho očumovaného hračkárstva Hugo chodí bos. 
Hugo slávil svoje prvé narodeniny a my sme mu pripravili malinké prekvápko


Prišli sme v správny čas, keď v obchodíku nik nebol...no to ešte Adéla nevedela, že si ju plánujeme vyspovedať, a tak nám pokojnejšie prostredie a jej plná prítomnosť veľmi vyhovovala. 


Adéla je veľká sympaťáčka, obchodík založila pred rokom, a motiváciou jej bola hlavne dcérka Žofia. Ako snáď každá mamča hľadala tie správne hračky pre svoju malú, zdravé, kvalitné a hlavne české, keď zistila, že v tunajších obchodoch práve tie naše dosť chýbajú...priznám sa, po návšteve hračkárstva Hugo chodí bos sa mi vynorilo nespočetne veľa spomienok práve z toho môjho detstva...všetky tie dnes pre mňa už retro hračky, dizajny, farby, no stíska ma u srdiečka. 




Hračkárstvo ponúka pestrú ponuku českej tvorby (no a možno by sa mohlo zaloviť aj v slovenských vodách eh eh) krásne spracovaných drevených hračiek, plechových, českých poriekadiel a básničiek, nájdete tu aj detskú módnu značku Cuna Vlnami, absolútne nádherné s autorskou ilustráciou vankúšiky/polštáře, veľmi vtipné zarámované ilustrácie a mnoho ďalších originálnych ale hlavne NAŠICH kúskov!


No nie sú absolútne nááádhernééé....ah
Viac polštárkov môžete nájsť v e-shope alebo kamennej predajni v centre Prahy





Dostali sme sa aj na témat teda asi ten hlavný, ten princíp prečo teda podpora českej práce? České ručičky sú nie len veľmi šikovné, hlávky kreatívne a ľudia spolahliví dodávatelia či obchodníci. S Adél sme sa zhodli, že to najdôležitejšie je, že vieme odkiaľ naše hračky pochádzajú, vieme, že za ich výrobou nie je utrpenie, bolesť a negatívna energia. Niektorí čitatelia už možno vedia kde tým mierim, a viac sa tejto téme budem venovať v ďalšom príspevku.
Skrátka české hračky majú dobrú karmu!





Duracelka nezaháľala ani na minútku, prevrátil predajňu vzhúúúru nohama









Pán ďateľ ma nesmierne bavil


Tak tieto krasotinky určite budú u nás na stene!
na e-shope ich nájdete v "dekorace"




 Hojdvak bol nádherný, doporučujú mi ho všetky kamarátky, ktoré vyskúšali...tak snáď pri druhom miminku bude aj vak



Hele hele...krteeek...česko-slovenská klasika by nemala chýbať v žiadnej poriadnej domácnosti!


krásna práca






Bacha priatelia Bachaaa...TIP na darček!! Táto kniha je neskutočný úlet. Som ju chcela zobrať..tak hlavne, že som zabudla, však. 
Vedeli ste, ako čúra napríklad taký Ježíš? Ani ja nie...ale táto kniha objasňuje nejasnosti mnohých nezodpovedaných otázok, ktoré sa hanbíme opýtať nahlas!
Velká kniha čúrání , skvelá medicína na depresívne dni...





...no a kým si mama číta o čúraní, Duracelka sa hrá v hračkárstve plnom všekých možných hračiek opäť s čím?? No jasne, s tým, čo má kolieska...vzdávam sa




A tu je to malé prekvápko k narozkám pre Huga a už aj visííí
A pre vás bude DIY návod ako si môžete vyrobiť napríklad takúto funky narodeninovú kartu už brzo na blogu



Adéle držíme moc palce s celým projektom, Hugovi prajeme veeeľa šťastných zákazníkov a určite sa brzo vrátime, veď som zabudla encyklopédiu čúrania!

Priatelia, vám môžem hračkárstvo Hugo chodí bos doporučiť všetkými desiatimi a pamätajte, naša budúcnosť je hlavne v podpore našej tvorby, máme nesmierne talentovaných a šikovných ľudí tu u nás, a poznáme "minulosť" ich výroby, majú dobrú karmu, a tú kúpou práve takýchto výrobkov podporujete a sami sa stávate jej súčasťou.


Máte záujem nakúpiť či prezentovať svoju tvorbu? Napíšte Hugovi, teda Adél, veď za skúšku nič nedáte...
Kontakt na Hračkárstvo Hugo chodí bos
Facebook
Webky

BB

2 komentáre:

  1. Krásný článek, hned kukam n fb a web, protože krom jarmarku nikde jinde poctive ceske hracky nekoupis, až teď na výjimky. Obchod v Praze zavidim, ale pokud mají eShop, tak určite Tomikovi v budoucnu něco koupim;-) ho a kniha o curani vypadá fakt úžasne:-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Super, mám radosť, že článok a e-shop potešili!! Chodila som tam od jednej hračke k druhej v úžase, že je to všetko naša tvorba, človek sa cíti priam hrdo, aký sme to šíkovní národ.
      Kniha o čúraní musí byť do Vianoc doma, pri jej čítaní zabudneš na všetky starosti... :D

      Odstrániť