pondelok 11. apríla 2016

Ponio šampúch a masážna kocka / krasnakazdyden.cz

Tri krát hurá...
Huráá, že som si konečne vyskúšala Ponio na vlastnej pokožke
Huráá, že som sa zbavila problémov s ekzemovou pleťou
Huráá, keď si človek môže spraviť radosť a podporiť tým správnu vec


 Keď som v Portugalsku začala experimentovať s výrobou domácej prírodnej kozmetiky, preklikala som sa práve ku značke Ponio
Zaujala ma snáď hlavne tým, že pochádza zo Zvolena - môjho rodného mesta ♥ a jeho stvoriteľkou je dievčina v mojom veku (fascinujúce, tak mladá a tak šikovná!)
No ale dosť bolo romance, čo som teda vyskúšala a ako to dopadlo... 




 Na skúšku som zobrala menšie (30g) šampúchy a masážnu kocku

Masážna kocka Dvojitá levanduľa

Vábila ma hlavne zvedavosť, či sa tie moje doma vyrobené amatérske (ako na ne klik tu), aspoň trošku približujú už vyhlásených masážnym kockám od Ponio. 
A celkom aj  hej!!
Tak nie som až tak ľavá...
Masážna kocka ma teda ničím novým neprekvapila, kedže dáke tie skúsenosti a očakávania už boli. 
Veľmi príjemne vonia, aby sa začala topiť treba chvíľu masírovať. 
Je veľmi príjemná a určite plánujem vyskúšať ešte vanilkovú verziu.


Delikatesa objednávky ale boli šampúchy!!!
Na tie som sa veľmi tešila a mala aj očakávania, hoci po tom, čo všetko som už vyskúšala, som ani neverila v zlepšenie.
Trápi ma veľmi suchá pokožka okolo hlavy, po umytí to bolo vždy najhoršie, súché, odlupujúce sa kúsky pokožky sa v hlave menili na lupiny. Bolo to veľmi nepríjemné...skúšala som všetko možné, od alterna šampónov, no poo, ocot s esenciálnymi olejmi. Už som premýšlala opäť vyskúšať chemické šampóoony, tak zúfalá som bola! Nič dlhodobo nezaberalo. Bol to môj dlhodobý problém, ktorý sa v priebehu posledných rokov zhoršil.


Voľba pri výbere šampúcha bola teda jasná "Šampúch s ichtamolom a pyritiónom zinku"
To jediné, čomu v názve rozumiem je šampúch a zinok...
Využijem preto popis od Ponio k tomuto produktu

"Šampúch s ichtamolom a pyritiónom zinku je určený najmä pre problematickú pokožku hlavy - obsahuje ichtamol (ichtiol) farmaceutickej kvality. Ichtamol patrí medzi bituminózne dechty a vďaka svojim antiseptickým, antimikrobiálnym a antimykotickým účinkom je často využívaný na liečbu kožných problémov (psoriáza seborea a pod.). V šampúchu je doplnený pyritiónom zinku ako aktívnou látkou proti lupinám. Obsahuje tiež rozmarinový extrakt, pantenol, panenský kokosový olej a olej z hroznových jadier pre ošetrenie a posilnenie vlasov. Šampúch a ichtamolom čistí vlasy miernejšie ako žihľavový šampúch (doplnený o šetrný tenzid Sodium Lauroyl Glutamate)."



Bolo to teraz 2x, čo som  s ním pred 5 dňami umyla vlasy a výsledky už boli jasne viditeľné!
Okolo hlavy nemám už suchú pokožku a aj celkový stav vlasovej pokožky je o 90% lepší!
Nečakala som, že za tak krátku dobu, dokáže pre mňa, po toľkých rokoch trápenia sa priam zázraky!!

Vlasy mám husté, polodlhé a zdravé. Problémom bola len tá pokožka. Šampúchom som masírovala hlavu, občas namočila a krásne sa rozpenil. Je to veľmi príjemné, nerozpadáva sa a prekvapuje ma aj jeho trvanlivosť. 

Objednala som menšie 30g balenie a pri prvom okuknutí sa mi zdal malý. 
A teraz mi príde, že z neho neubúda.

Vôňa naozaj nie je vábna, ale nezanecháva pach na vlasoch, takže mi to nevadí. 

Ak máte podobné starosti a neviete už čo ďalej, určite doporučujem vyskúšať!


Druhý šampúch na skúšku je "Žihľava a rúžová alej"
K tomuto výberu som nemala špecifickú motiváciu "prečo", zaujímala ma hlavne vôňa a bola to fotka, ktorá ho krásne predala :)
Ten som vyskúšala zatiaľ len na Leovi. Vôňa veľmi príjemna a vlásky mal po umytí super. 


Takže toľko zatiaľ k mojim skúškam voňavej kozmetiky Ponio
Dúfam, že to aspoň niekomu pomôže pri výbere, a neváhajte zdieľať vaše skúsenosti
Díky a Adeus
B





2 komentáre:

  1. Jee tak ten šampon s tím ichti...cosi musím vyzkoušet. Po té co jsem po asi sto letech šla ke kadeřnici (už to bylo potřeba, už jsem že sebe měla pocit, že jsem jak jeskynní žena:-)) tak od té doby mám též strašný problém se suchou a svědící pokožkou hlavy:+( jak se začnu drbat tak mi z ní doslova sněží:+( zkoušela jsem vlastní tekutý i tuhý šampon asi milion variant a nic:-( teď Teda myju mýdlem co jsem si koupila u jedné paní co vyrábí doma mýdla spíš pro sebe než aby to prodávala, ale napsala jsem ji že bych chtěla koupit že nemydluju a ona byla velmi potěšena:+) (asi tak jako já když mě někdo poprosí, abych mu něco z kosmetiky vyrobila:-)) s tím mýdlem mi vydrží vlasy nemyte cca dva dny, třetí den už malinko mastnejsi ale dá se to ale už den po umytí svědí hlava takže dycky ráno ať je i trochu zkrotim je preliju vodou s octem, svědění lepší ale zase jen do dalšího dne:-( už jsem se chystala i vyplenit aroma-zone a zkusit prášek z pivoňky a lopuchu ( na tyto problémy jak dělané) ale nemám čas to proserfovat co bych ještě objednala (nejspíš vše!!!:-) a hlavně nebyli nazbyt penízky:-( takže díky za tip jdu omrknout ten eShop a objednat;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne Jani, trosku som si ripla vo vlasoch a tam biela perina...mne to uz bolo neprijemne samej ale nevedela som co s tym a tiez som si aj sama miesala na mieru, ale dlhodobejsie nic nepomahalo alebo vyzadovalo caste mytie vlasov a k tomu uz sa tiez nepotrebujem vratit.

      Musim to byt tym ichtamolom, hoci zinkove som na hlavu neskusala tiez nic a zinok je tiez fantasticky ucinny pri problemoch s pokozkou.

      Ale som naozaj velmi vdacna, ze to zabralo a zas mam krasnu - normalnu - pokozku na hlave, netaha, nie je suche, nesvrbi, neirituje no super, snad to uz ostane dlhodobo!

      Naozaj doporucujem, som prave nevedela, ze sa da kupit uz aj v CR a Ivanka z Ponia mi poslala link na tento eshop ako jediny, ktory ho tu v CR predava, tak som nevahala.

      A teraz bez na ich fcb stranke sutaz, kde si vyberies zubnu pastu (prirodnu samozrejme), ktoru by si rada vyskusala a napisala im spatnu vazbu ako sa ti pozdavala a mozes ju vyhrat v zlosovani na skusku zdarma! Pozri https://www.facebook.com/krasnakazdyden/?fref=ts

      Drzim palce, zatim sa drzte papa

      Odstrániť