utorok 30. júna 2015

Recept na Detský olejíček s Levanduľou a prečo sa vyhýbať komerčnej kozmetike



Pokožka našich najmenších je veľmi citlivá a preto by sme mali byť veľmi dôslední čím ju budeme ošetrovať.

Produkty, ktoré aplikujeme na pokožku sa dokážu vstrebať  a putujú dalej krvným obehom až k našim orgánom už  za neskutočných 30sekúnd.

To najlepšie, najšetrnejšie čo môžete svojmu dieťatku dať, je vyrobiť mu vlastnú domácu kozmetiku na mieru. Nebojte, je to veľmi jednoduché ale ťažko návykové.



Môjmu malému vyrábam domáce krémiky už od času, čo bol ešte v brušku. Mazala som sa bambuckým, kakaovým maslom a tú vôňnu mám do dnes spojenú s týmto krásnym obdobím.

V tom čase bol zrovna "škandál" s kozmetikou Johnson & Johnson a ich penou do kúpela.Vlastne od vtedy ich bolo ešte zopár... Akosi do dnes nedokážem porozumieť ako sa môžu tieto velkofirmy tak zahrávať s niečím tak citlivým ako je kvalita detskej kozmetiky.


"Bol zistený obsah formaldehydu a bohužiaľ aj 1,4 - dioxanu, dvoch rakovinotvorných chemických látok, ktoré nie sú uvedené na etikete v zozname zložiek. Produkty dalej obsahujú parabeny, polymery, ktoré narušujú hormonálnu rovnováhu, môžu zapríčiniť vývojové poruchy, alergie a imunotoxicitu. "

Táto a mnohé iné značky tak svojou nemorálnosťou, neekologickosťou a ziskuchtivosťou prišli hned o niekoľko zákazníkov - mňa, moje deti a tak mnoho ľudí, ktorí majú príliš veľký rešpekt voči sebe, svojej rodine, prírode a nenechajú na seba kydať odpad za ktorý si ešte aj zaplatia. Okrem toho, napríklad zrovna spomínaná značka nie je na liste firiem, ktoré netestujú na zvieratách a tak ich kúpou podporujete aj túto krutú aktivitu.

Nedávno začala blogovať sympatická Sára pod názvom GO GREEN kde bude informovať o kozmetike, jej zložení a všetkom čo by nás mohlo zaujímať a dotýka sa tejto témy.

Rada Vám doporučím hned dve jej videá k mojej dnešnej téme a to 

5 Dôvodov, prečo sa vyhýbať mainstreemovej kozmetike tu
Temné stránky kozmetiky - Parabeny tu

*


A teraz už ten sľúbený recept

Keď hovoríme o esenciálnych olejoch (EO), myslíme 100% čisté prírodné produkty, ktoré ako jediné majú terapeutické účinky. Syntetické vône - vonné oleje- alebo mixované vône sa k terapii nehodia a nikdy ich takto nepoužívame

Značky kvalitných a čistých esenciálnych olejov, ktoré môžem z vlastnej skúsenosti doporučiť
Florihana
Oshadhi
Aroma zone

Ingrediencie

40ml Argánový olej
40ml Olivový olej
20ml Olej z hroznových jadierok
10 kvapiek Levanduľovej silice

Všetky oleje zmiešame, pridáme silicu Levandule a je hotovo.

Ved som hovorila, že je to super jednoduché.
Dieťatko vám bude krásne voňať jemňučkou vôňou levandúľ a zároveň ho tak pripraví k pokojnému spánku. 









Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára