štvrtok 24. marca 2016

Aromaterapie na pocit úzkosti a strachu

...dnes na mňa niečo padá

Počasie stále pochmúrne, trvá to už asi týždeň, slnko sa neukáže, na striedačku prší a mne začína chýbať pohladenie slnkom.


Nepridal ani včerajší nepríjemný prechod Hl.nádražím Praha a pohľad na ozbrojenú políciu (skôr vojakov) samopalmi alebo čo to bolo...nerozumiem sa zbraniam, mali to cez celú hruď a vyvolalo to vo mne určite nepríjemné pocity. Hliadky sme videli aj v staniciach metra. Asi sa má človek cítiť bezpečnejšie, no opak je pravdou. Sú len upozornením na to, že hrozí nebezpečie. 

Nechcem žiť v strachu, nechcem ani na to myslieť. Manžel cestuje metrom cez centrum Prahy každý deň do práce a domov...Musí cestovať letecky do krajín, kde sa teroristické ataky dejú. Jeho šéfka v tom problém nevidí...

Veľmi ťažko znášam úmrtia nevinných ľudí aj keď ich nepoznám. Správy ani nemôžem sledovať, pocit úzkosti by sa násobil a ja sa zo všetkej tej negativity asi zbláznila. 

Jedna moja kamarátka by povedala, musíš myslieť pozitívne. Vyčisti si myseľ, nechaj ísť to čo bolí, spôsobuje úzkosť, pretože svojimi myšlienkami to živíš. Určite by si radšej vyživovala to, čo máš rada a prináša ti svetlo. 

Skúsim si k tomu dopomôcť aj aromaterapiou a tá radí

Esenciálne oleje vhodné na zmírnení strachu a obav - heřmánek římský, limetka, meduňka, skořice

Projasnění depresivní nálady - bazalka, bergamot, kakao, meduňka, pačuli, santalové dřevo, ylang ylang

Uvolnení zablokovaných emocí - Slaměnka

Ulehčení těžkých období - Vonokvětka 

Zlepšení atmosféry - myrta, jalovec skořice

Ulehčení při smutných myšlenkách - andělika, kozlík, vavřín, maduňka, pačuli, ylang ylang, cypriš


Máte aj vy svoje obľúbené spôsoby ako sa odpútať od negatívneho?








2 komentáre:

  1. Vonokvetka je pro mě nová? Našla jsem obrázek a vypadá to jako cesmína? Ale popravdě jsem moc po nějakém jiném ekvivalentu jejího názvu nepatrala:-) ale asi si něco na chmurné nálady namicham, mám teď takové období marnosti a melancholie:-(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jani, priznam sa, ze vonokvetku nepoznam, len to bolo napisane v mudrej knihe.. :D ...vacsinou si vyberiem to co uz poznam, sem tam skusam nieco nove, no tych EO je tolko, ze by som musela byt trosku bohatsia nez som, aby som mohla skusat len tak na jedno namiesanie a nevadilo mi pak ze sa skazia, alebo len tak stoja aj roky v skrini.

      Snazim sa uz minimalizovat vsetky bezne uzivane veci u nas doma...boli sme zahateni vecmi, ktore sme vlastne ani nepouzivali, no hroza...nove byvanie chcem mat ciste od somarin.. :D

      Odstrániť